Doorgaan naar hoofdcontent

Wat heb ik ge-…? - Deel 12


Wow, wie had gedacht dat ik in 2023 gewoon meer dan honderd boeken zou gaan verslinden, ikzelf in ieder geval zeker niet, maar aangezien ik op dit moment bezig ben in mijn acht- en negenennegentigste boek gaat dat me sowieso lukken. Toch ergens wel heel gaaf, ookal vind ik het absoluut geen wedstrijd en waren het echt niet allemaal hoogvliegers, ik heb giga genoten van dit lekkere lees- en luisterjaar! Én van het feit dat deze ‘hobby’ weer in volle glorie terug kan zijn in mijn leven, want ik weet nog heel goed hoe het voelde toen lezen een aantal jaar helemaal niet meer lukte. In deze blogpost vind je mijn beknopte reviews van alles wat ik de afgelopen twee maanden (uit) las en luisterde, plus een greep uit wat ik keek, proefde en kocht. Op naar 2024, erg benieuwd of ik met mijn verhuizing en dergelijke dan weer de honderd boeken ga aantikken.

Dit heb ik ge-…


-lezen

[] De waarheid over het liegen - Benedict Wells

Een compleet ander soort boek dan de andere (fantastische) boeken van Benedict Wells was dit, maar ook van deze vreemde eend in de bijt heb ik erg genoten, vooral van de wederom sublieme vertelstijl. De meeste van de tien zeer diverse korte verhalen met als overkoepelend thema de dunne lijn tussen de waarheid, leugens en dromen namen me meteen helemaal mee, raakte me op verschillende manieren en lazen echt als een trein. Wel zijn meer fantasierijke verhalen niet echt mijn ding en ook niet per se van de schrijver vind ik, dus ik hoop dat hij zijn talent bij het volgende boek gewoon weer in een prachtig diepgaand en realistisch verhaal stopt. Punt; 8. 

[] Ik heb een paar vragen voor je - Rebecca Makkai

Op zich vond ik dit boek over een moord op een leerling van een kostschool die na jaren weer opgerakeld wordt in een podcastserie best tof. Het heeft een boeiend opbouwend verhaal, is erg van deze tijd en leest heel vlot en gemakkelijk weg, maar het is ook erg langdradig en traag, zeker het middengedeelte, en dat is in mijn ogen super jammer en brengt mijn waardering een stuk naar beneden. Punt; 7. 

[] Vuur - Shida Bazyar 

In potentie en qua basis vond ik dit een mooi en qua schrijfstijl een prettig lezend boek, het brengt ‘alledaags’ racisme van generatiegenoten goed en op een persoonlijke wijze in beeld, maar ik vond het ook veel te veel van de hak op de tak springen waardoor ik mijn leesflow steeds verloor, erg jammer. Punt; 6,5. 

[] Citroeninkt - Maral Noshad Shariff 

Bij dit boek was die leesflow juist wel heel goed, ik vloog echt door de bladzijdes heen en werd helemaal meegenomen in het waargebeurde verhaal van een jonge Iraanse vluchteling en haar familie. Het is heel eerlijk, realistisch en mooi beeldend geschreven en bezorgde vaak een brok in mijn keel. Punt; 8,5. 

[] Alma’s dochters - Jutta Chorus 

Dit boek met een héél knap en uitgebreid staaltje onderzoeksjournalistiek beschrijft de indrukwekkende levens van vijf (generaties) vrouwen van één familie die nooit de waardering of aandacht hebben gekregen die ze eigenlijk allemaal wel verdienden. Heel boeiend om je onder te dompelen in hun opvolgende werelden, zeker met de diverse foto’s erbij zodat je beeld nog levendiger wordt. Wel had het boek voor mij soms een stuk minder gedetailleerd mogen zijn, nu had ik namelijk de neiging om sommige alinea’s over te slaan. Punt; 7. 

[] Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? - Francine Oomen 

Omdat ik als tiener een aantal boeken van de hoe-overleef-ik-serie met veel plezier las, was ik erg nieuwsgierig naar dit vervolg voor (en door) jongvolwassenen. Het was in ieder geval erg nostalgisch om te lezen, vooral door de mails (en spraakberichten) die weer naar elkaar gestuurd werden en de vlotte manier van schrijven, maar ik vond het verder helaas niet heel denderend. Er kwamen veel te veel huidige thema’s en problematiek tegelijkertijd in voor, waardoor het meer als een opsomming of checklist aandeed en minder als een lopend en geloofwaardig verhaal. Punt; 6. 

[] Alleen en duizend mensen - Malou Holshuijsen 

Als groot fan van haar eerste autobiografische boek kon ik niet wachten tot ik dit nieuwe fictieboek eindelijk kon reserveren bij mijn bieb en in huis had. Ik vond het niet zo ultiem sterk als het eerste boek, maar die gaf ik dan ook bijna een 10 en was extra indrukwekkend omdat het waargebeurd is, maar ook dit boek vond ik zeker nog steeds ontzettend goed. Een mooi en modern verhaal over een jonge vrouw met een geheime affaire in combinatie met een verstoorde relatie met haar ouders die je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde in één adem meeneemt, mooie gevoelige binnenkijkjes geeft in het hoofd van de hoofdpersoon en een hele fijne vlotte schrijfstijl heeft. Punt; 8,5. 

[] Moedermelk - Nora Ikstena

Wat een bijzonder (en moeilijk te omschrijven) boek was dit zeg, over zelfbeschikking, ingewikkelde maar liefdevolle moeder-dochterrelaties en onderdrukking in Letland. Tijdens het lezen spring je op en neer tussen de gedetailleerde en mooi verwoorde gedachten en gevoelens van de moeder en dochter door de jaren heen, en dat vond ik heftig en indrukwekkend tegelijkertijd. Een uniek, rauw en ontroerend boek dat behoorlijk onder je huid gaat zitten. Punt; 7,5. 

[] Oersoep - Bregje Hofstede 

Tsja, wat vond ik van dit boek, lastig verwoorden, het was me nogal een vage ‘trip’ namelijk, wat meteen ook één van de rode draden in het verhaal is maar je beleeft dit ook op andere manieren, bijvoorbeeld door een puur en uniek uitgeschreven bevalling. Wel staan er her en der echt prachtige literaire zinnen en alinea’s in, en juist die maakte dat ik dit boek toch wel graag uit wilde lezen. Punt; 6,5. 

[] Zwemmen in het donker - Tomasz Jedrowski

Dit aangrijpende verhaal over een net afgestudeerde homoseksuele jongen die hartverscheurende keuzes moet maken om trouw aan zichzelf te blijven vond ik echt prachtig. Het is heel puur en invoelbaar geschreven en vooral de context waarin het zich afspeelt (het communistische Polen) geeft het een extra bijzondere laag. Punt; 8. 

[] Het wolfgetal - Laura van der Haar 

Mwah, dit boek vond ik helaas niet zo goed en heeft op het randje van wegleggen gebalanceerd, vooral omdat het echt véél te traag en uitgesmeerd geschreven is, erg jammer, want het verhaal over het verloop van een ontsporende tienervriendschap an sich is wel spannend en interessant. Punt; 6. 

[] Hoe doen we het? - Milou Deelen

Over dit boek waarin veertien bekende Nederlandse vrouwen aan het woord komen over hun seksualiteit en seksuele ervaringen hield ik wat dubbele gevoelens over, aan de ene kant las het lekker vlot weg en werd er redelijk open gesproken, maar aan de andere kant miste ik bijvoorbeeld wel wat perspectieven, het had echt veel diverser gekund. Ook bracht het mij persoonlijk niets nieuws omdat ik al erg veel over dit (feministische) onderwerp geluisterd heb in podcasts. Mwah dus, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen wel echt interessant en leerzaam kan zijn. Punt; 5,5. 





-luisterd 

Het feest van de eeuw - Taylor Jenkins Reid

De luisterboeken van deze schrijfster én voorlezer verrassen me elke keer weer, want qua genre en ‘achterflap’  spreken ze me eigenlijk steeds helemaal niet aan, maar door onder andere de beeldende vertelwijze en realistische dialogen zink ik er vaak helemaal in weg en vergeet de tijd. Ook dit verhaal over een bijzonder huisfeest met beroemdheden waarin je allerlei persoonlijke verhalen en achtergronden te weten komt was weer heerlijk, al waren er naast de belangrijkste verhaallijnen wel net wat teveel zijlijntjes die het geheel soms wat verwarrend maakten. Punt; 7,5. 

Emma wil leven - Josha Zwaan

Poehhh, deze hakte erin zeg, mega mooi maar vooral ook mega heftig, tot tranen toe. Het erg goed geschreven boek (helaas waargebeurd) neemt je door middel van dagboekfragmenten van Emma zelf en de persoonlijke verhalen van haar ouders, zussen, vriendinnen en behandelaren mee door de strijd tegen zware anorexia en alles wat daarbij komt kijken. En dat is echt hartverscheurend, heb er even nauwelijks andere woorden voor, een verhaal met een tragische afloop dat me nog heel lang bij zal blijven. Punt; 8,5. 

Houtrot - Rinske Hillen

Dit boek laat zich erg moeilijk kort omschrijven, maar het gaat over een gezin waarbij de moeder sinds kort in een psychiatrische instelling woont en waarvan het monumentale familiehuis op instorten staat in verband met houtrot. Ik vond het boek soms heel mooi en aardig goed, vooral door de kijkjes in iedereens gedachten en gevoelens, maar net zo vaak ook erg matig en behoorlijk vreemd. Punt; 6,5. 

Het bewijs van de affaire - Taylor Jenkins Reid 

Nou, dan ook maar meteen dit boekje (over een man en een vrouw wiens partners met elkaar vreemdgaan en daar brieven over naar elkaar schrijven) van Taylor Jenkins Reed even luisteren, met nog geen twee uur wel érg kort maar voor het verhaal was dit eigenlijk precies lang genoeg. Ik vond het namelijk met vlagen behoorlijk cheesy, maar doordat de vertelvorm (wederom) erg tof is en het toch nog verrassende wendingen heeft bleef ik met plezier luisteren, prima vermaak voor tussendoor. Punt; 7. 

# De Camino - Anya Niewierra

Wat een onwijs tof boek om te luisteren was dit zeg! Het gaat over een vrouw die precies een jaar na de zelfmoord van haar man dezelfde wandelroute gaat lopen om te achterhalen waarom hij daar tot deze keuze kwam en daar veel meemaakt en ontdekt. Het is erg spannend (maar niet te), heeft veel twists (misschien net wat te veel), is leuk leerzaam door de terugblikken naar de geschiedenis en wordt heel prettig voorgelezen. Echt een aanrader! Punt; 8,5. 

Mauk - Jan van Toortelboom 

Dit boek over een bejaarde stervende man die thuis ziek in zijn bed voor het raam ligt en allerlei flashbacks krijgt naar zijn jongere jaren en een aantal weggestopte traumatische gebeurtenissen daarin vond ik aan de matige kant. Dat kwam met name door de vertel- en schrijfwijze denk ik, die vond ik namelijk veel te gezapig en vlak, jammer, want het verhaal zelf heeft zeker potentie. Punt; 6. 

De Gifdode - Podcast 

Wat was dit een toffe podcast zeg, ik ben eigenlijk helemaal niet van de moordverhalen maar gaf deze over een vermoedelijke gifmoord in een klein (en herkenbaar) Brabants dorpje toch een kans door de vele lovende reacties in mijn omgeving. En die waren zeker terecht; erg spannend, een uniek en bizar waargebeurd verhaal, veel verschillende mensen aan het woord, een fijne snelheid en met een lekker Brabants tintje. De afloop is wel behoorlijk onbevredigend (en zal ik voor me houden), maar dat is vooral voor de nabestaanden verschrikkelijk. Bijblijvertje! Punt; 8,5. 

# Kweekje - Podcast 

Ook dit vond ik een hele goede en vooral interessante podcast, het gaat over een vrouw die onderzoekt waarom zij als dertienjarige een ‘kweekje’ werd en bij een tante moest gaan wonen, iets wat in de Surinaamse cultuur heel gangbaar is maar waar nauwelijks over gesproken wordt. Waarom er in die cultuur al decennia lang zoveel kweekjes zijn en waar dit fenomeen vandaan komt kom je stap voor stap te weten, zowel op persoonlijk vlak voor de podcastmaker als in het algemeen. Ik vond vooral alle persoonlijke stukjes waarin ze met haar moeder en andere familieleden praat heel mooi, open en soms ontroerend, knap gemaakt! Punt; 8. 





-keken

() Liebes kind - Netflix 

Een behoorlijk spannende serie was dit, voor mij in ieder geval, eentje waarbij je vanaf het begin meteen meegezogen wordt in het verhaal van twee kinderen en een vrouw die na jarenlang opgesloten te hebben gezeten ontsnappen en terug in de maatschappij komen. De tweede helft vond ik op den duur alleen wel echt te ongeloofwaardig worden, ondanks dat vooral het meisje en de vrouw erg goed acteren. Punt; 7. 

() Lupin seizoen 3 - Netflix 

De eerste twee seizoenen van Lupin (een Franse serie over een sublieme, creatieve en zachtaardige dief) vond ik echt fantastisch, maar dit derde seizoen maakte me helaas een stuk minder enthousiast. Het keek nog steeds prima weg, had leuke twists en vooral hoofdpersoon Assane vond ik weer magnifiek, maar het overkoepelende verhaal pakte me deze keer niet echt. Punt; 7,5.

() De acht bergen - Netflix 

Wat een adembenemende natuurbeelden heeft deze film zeg, echt enorm van genoten. Ook het verhaal over twee jonge mannen die als broers voor elkaar zijn en samen een berghut bezitten waar ze jaarlijks samenkomen, maar intussen ook zeer verschillende en ingewikkelde levens hebben, is prachtig in beeld gebracht. Niet zo binnenkomend als in het boek, maar zeker een verrijkende aanrader. Punt 8,5. 

() Toen ik je zag - Netflix 

Deze intrigerende beladen film die ik lukraak aanklikte en me vervolgens erg verraste is gebaseerd op het leven van acteurs Isa Hoes en Antonie Kamerling en dan vooral de periode voor de zelfdoding van Antonie. De gevoelens van beide worden mooi en puur in beeld gebracht, maar vooral Noortje Herlagen speelt haar rol echt fantastisch. Wel voelden de flashbacks soms wat nep, maar de dialogen en de meeslependheid van het verhaal maken dat helemaal goed. Punt; 7,5. 

() Ferry - Netflix 

Tsja, nog meer Ferry en Daniëlle, moest dat nou per se, voor mij niet, maar ik heb ik me toch wel prima vermaakt met deze nieuwste serie. Het was grappig, had een oké verhaal, was vaak goed geacteerd (zeker de Belgische rollen) en vooral die verschillende accenten blijven leuk, maar ik vond het verder geen hoogvlieger. Punt; 7. 

() This is us seizoen 2 - Disney+

Het eerste seizoen van deze serie over een zeer verschillende drieling, zowel als kinderen als als dertigers, herinner ik me als één van mijn lievelingsseries aller tijden, echt een 10. Toen ik erachter kwam dat er gewoon zes seizoenen van bestaan was ik mega verbaasd, hoe heb ik dat gemist? Met heel veel zin begon ik dan ook aan seizoen twee, en misschien waren mijn verwachtingen veel te hoog of herinner ik me mijn eerste ervaring veel te mooi, maar het viel me best wel tegen. Het had voor mij niet meer de magie van het eerste seizoen, ookal waren de verhaallijnen en terugblikken nog steeds heel puur en de personages weer fijn om te zien, het geheel pakte me niet echt en voelde soms ook wat ‘nep’. Ik wacht daarom voorlopig ook even met de volgende seizoenen, eerst wat anders, heb wel weer zin in een hoogvlieger, iemand tips? Punt; 7. 

() Zijwaarts de klas in - NPO

Deze herkenbare docu waar ik per toeval op stuitte volgt een aantal zij-instromers in het basisonderwijs die uiteindelijk wel of niet geschikt blijken te zijn. Erg interessant om te zien hoe zo’n proces ongeveer in zijn werk gaat en hoe de zeer verschillende deelnemers zich ontwikkelen, ook laat het zien hoe mooi het basisonderwijs kan zijn en wakkerde het mijn liefde voor deze bijzondere wereld zeker weer aan. Punt; 7.

() Een pop zoals ik - NPO

Deze mooie docu over een belangrijk en onderschat onderwerp, namelijk het belang van het als jong kind hebben van (onder andere) een pop die op je lijkt, is zeer de moeite waard om even terug te kijken. Je ziet ontroerende inkijkjes bij diverse gezinnen thuis en bij een fantastische poppenwinkel in Amsterdam die je soms tranen in je ogen bezorgen, bij mij althans. Punt; 8. 

() Wortelboer en van Rossem - NPO 

Wat een onverwacht tof programma is dit zeg, en dan ben ik helemaal geen grote fan van Emma Wortelboer en Maarten van Rossem apart, maar samen vind ik het echt een super leuk en (opr)echt duo. Ook de opzet van het programma waarin ze diverse thema’s vergelijken binnen de tijd waarin ze opgroeiden (en waar vijftig jaar verschil tussenzit) is erg vermakelijk, grappig en leerzaam. Geef het zeker een kans! Punt; 7,5. 





-proefd

<> Groentebeleg tomaat basilicum - Albert Heijn Terra 

Deze belegplakjes van tomaat vielen me helemaal niet tegen, ze zijn lekker fris, hebben een stevigere structuur dan het vooraf lijkt en combineren vooral erg goed met (vegan) kaasproducten. Die combi, of een andere, hebben ze wel echt nodig want ze zijn puur wat flauw van smaak. Punt; 7.

<> Plantaardige soepballetjes - Albert Heijn Terra

Ondanks dat ik zeer zelden soep maak was ik toch erg benieuwd naar deze schattige balletjes, en dus bakte ik ze de ene keer lekker krokant in de oven en de andere keer deed ik ze door een tomatenstoof, want dat kan natuurlijk ook gewoon. De balletjes zijn goed kruidig en hebben een stevige bite, maar zijn vooral ook erg zout en dat is jammer. Punt; 6,5.

<> Indische pinda spread - Albert Heijn Terra 

Deze spread (of dip) is top! Lekker smeuïg, met een echt goede pindasmaak en een pittig randje dat voor mij precies goed is. Punt; 8. 

<> Plantaardige spekreepjes - Albert Heijn Terra

Qua prijs hoopte ik dat ik deze spekjes lekker zou gaan vinden, maar helaas was dat alles behalve het geval en ga ik ze sowieso nooit meer kopen. Ze hebben namelijk een behoorlijk overheersend nep rooksmaakje, zijn taai, saai en mega moeilijk krokant te krijgen. Laat liggen, laat liggen! Punt; 5.

<> Plantaardige rasp mozzarella - Albert Heijn Terra 

Helaas heb ik hier nog zo’n misser, want deze vegan geraspte mozzarella is echt een drama; smakeloos, droog en smelt voor geen meter. Soms is een goedkoper merk net zo lekker, maar helaas bij deze twee producten overduidelijk niet. Punt; 4,5. 

<> Traditional miso - Itsu 

Ineens had ik heel veel zin in de smaak van miso en stuitte toen op deze vloeibare variant verdeeld in portieverpakkingen, iets wat qua houdbaarheid en koken voor één persoon natuurlijk heel handig is. En zowel als basis voor een soepje als voor een soort woksaus vond ik het daarnaast ook een erg lekkere diepe smaak hebben, zeker in combinatie met shiitakes en oesterzwammen. Ik ga hier sowieso vaker mee koken / experimenteren, erg blij met deze vondst. Punt; 8,5. 

<> Plantaardige plak witte kaas - Albert Heijn Terra

Ten eerste hulde voor de zachte prijs van deze vegan feta, dat is alleen niet het enige wat erg zacht is, de kaas zelf namelijk ook en ‘smelt' al bijna in je handen. Op zich niet erg, zeker als je het toch al wilde laten smelten, maar als je wel wat meer stevigheid en bite zoekt dan is deze variant niet echt geschikt. De smaak is verder oké, zowel gesmolten als gewoon zo, maar niet heel sterk of kazig en dus best wel vlak en saai. Al met al een prima product voor de prijs, maar er zijn wel echt véél betere opties op de markt. Punt; 7. 

<> Javaanse pindasaus - Conimex

Ik houd wel van een lekker kruidige gadogado op zijn tijd en ben dus altijd op zoek naar een goede pindasaus. Deze van Conimex die als een soort pasta in een kuipje zit verraste me daarbij best wel, het was erg rijk aan pindasmaak (dat valt nogal eens tegen bij kant en klare varianten) en goed romig, maar had wat mij betreft wel een tikkeltje minder zoet mogen zijn. Punt; 7,5. 

<> Hamplackjes - De Vegetarische Slager

En deze nieuwe hamplackjes hadden dan juist weer wat minder zout mogen zijn, maar dat is wel vaker bij dit merk. Verder vond ik het best een oké product, in ieder geval lekkerder dan ik me plakjes dood varken herinner, vooral crispy in stukjes of reepjes uit de oven vond ik ze een succes. En ze zijn ook perfect voor een nostalgische tosti natuurlijk. Punt; 7. 

<> Plantaardige bacon - This Isn’t

Toen dit merk flink in de aanbieding was wilde ik vooral hun bacon heel erg graag eens proberen, met name omdat ik benieuwd was of de smaak net zo ‘indrukwekkend’ zou zijn als de looks. En dat viel me helemaal niet tegen! De plakjes smaakten mega lekker, echt spekachtig (in mijn herinnering althans) en de crunch was fantastisch. Wel is het erg delicaat als het nog rauw is en dat is niet echt praktisch. Punt; 8,5. 

<> Plantaardige varkensworstjes - This isn’t

Van ditzelfde Nederlandse merk kocht ik ook meteen de worstjes, en ohhh die waren me toch heerlijk! Sappig, stevig, kruidig en met een soort crispy jasje. Jammer van de originele prijs (al zitten er wel zes in een verpakking) maar qua smaak zeker een dikke aanrader. Punt; 9. 

<> Refried Black Beans - La Morena 

Deze bonenspread was geen succes, ik had het echt veel smaakvoller en bijzonderder verwacht maar het was van zichzelf juist erg flauw en saai. Het heeft echt kruiden, toppings of extra’s nodig om lekker te worden. De structuur vond ik ook mwah, wel romig maar ook een beetje zanderig ofzo. Punt; 5,5. 

<> Crunchy Bloemkool Bites - Snack with Benefits

Super lekker zijn deze diepvriesbites, heerlijk krokant met een geweldig malse binnenkant waardoor het heel erg op kibbeling lijkt, zeker als je er kibbelingkruiden overheen strooit, echt smikkelen en smullen geblazen! En ook perfect voor op een borrelplank of voor moeilijke groente-eters denk ik. Punt; 8,5. 

<> Vegan Kipfilet Naturel - Jumbo 

Deze kipfilets van het huismerk verrasten me echt enorm, ik vind ze namelijk een stuk lekkerder dan die van de Vegetarische Slager die een stuk duurder zijn. Zowel uit de oven, in de pan, in zijn geheel als in stukjes krijgen ze een heerlijk crispy randje aan de buitenkant en blijven ze (in tegenstelling tot veel anderen) goed mals aan de binnenkant. Ook de smaak is erg lekker, ook als je het niet zelf nog extra kruidt, goed gedaan Jumbo! Punt; 8,5. 

<> Vegan Schnitzel Pastinaak en Broccoli - Jumbo

Als grote pastinaaklover wilde ik deze schnitzel (ondanks dat ik daar niet per se gek op ben) erg graag proberen, maar helaas was de pastinaaksmaak ver te zoeken, evenals de broccolismaak trouwens, heel jammer. Ik proefde vooral het dikkere paneerlaagje, die overigens wel érg lekker was. Helaas niet echt iets bijzonders dit dus, gewoon prima. Punt; 6,5.

<> Vegan Halloumi Grill Me - Violife

Wow, deze zag ik niet aankomen, zó lekker! Halloumi (gegrild) was altijd één van mijn lievelingskazen en ik had niet verwacht dat ze daar zonder dierenleed ook maar enigszins bij in de buurt zouden kunnen komen, maar dat is met deze opvolger dus echt wel goed gelukt, goed genoeg voor mijn smaakherinnering in ieder geval. Stevig, heel goed crunchy van buiten (en zachter van binnen) te grillen en lekker zoutig. Punt; 9. 





-kocht

{} Roze hoekbank - A-meubel 

Het was toch wel even spannend toen mijn nieuwe roze hoekbank (die ik van te voren niet heb kunnen zien of testen) werd geleverd, maar hij is mooooi, yesyesyes! Vooral de stof en pootjes zijn prachtig, en het feit dat ik na mijn bank in Utrecht mijn knusse hoekplekkie eindelijk weer terug heb is ook echt een feest. Ook zit hij lekker en zacht, maar is wel net wat lager dan ik gewend ben, iets wat ik met een extra dopje onder de pootjes nog wil gaan proberen iets te verhelpen. Blij mee! Punt; 8. 

{} Lampen en spiegels - Marktplaats + Ledkia + Wehkamp

Via Marktplaats wierpen bewaarde zoekopdrachten en goede prijsonderhandelingen twee keer zijn vruchten af de afgelopen weken, één keer voor een grote ronde badkamerspiegel en één keer voor een webbing hanglamp. Dit soort gelukskoopjes voelen toch altijd het lekkerst! Ook scoorde ik voor zachte prijsjes (lang leve Black Friday) een drietal mooie rotan muurlampjes voor boven de keuken én een tof spiegeltje voor in de wc die al bijna een jaar op mijn lijstje stond. Gemiddeld punt; 8. 

{} Kraan en klinken - Mega Dump + Online Deurbeslagshop 

Iets anders wat echt gekocht moest worden was deur- en raambeslag en een kraan voor de keuken, allebei in mat goud. Ook hier profiteerde ik een beetje van Black Friday, maar echt goedkoop wordt zoiets nooit natuurlijk. Ook is het mega moeilijk (en frustrerend) om voor al dit soort ‘grut’ online ongeveer dezelfde tint mat goud / geborsteld messing te vinden, iets waar je bij zwart of aluminium toch minder last van hebt. Maar uiteindelijk is dit redelijk gelukt, nu vooral benieuwd hoe alles straks geïnstalleerd eruit ziet. Gemiddeld punt; 7. 

{} Curl Jelly & Curl Whip - Umberto Giannini

Na maar liefst ruim negen maanden was mijn krullencrême bijna op en dat in combinatie met Black Friday vond ik een goede gelegenheid om eerst even wat anders te proberen voordat ik het nogmaals zou kopen. Dat werden deze twee producten, een gel en een mousse, en ik moet zeggen ze bevallen nu na drie keer gebruiken eigenlijk best wel heel goed, vooral de gel, het maakt mijn haar minder zwaar dan het product wat ik eerst gebruikte na het wassen, ruikt erg lekker en ik lijk er net iets meer kruldefinitie door te krijgen, vooral aan de achterkant. Wel kan het iets minder goed tegen vochtig weer heb ik het idee en heb je best veel nodig van de gel. Het blijft nog even experimenteren, maar al met al ben ik voorlopig blij met deze switch. Punten;  8,5 en 7. 

{} Tweedehands kleding - Vinted 

Tot slot sluit ik deze rubriek traditioneel af met mijn Vintedvondsten (van rond de vier/vijf euro per stuk) van de afgelopen twee maanden; een roze cropped blouseje, een wollig ‘witte’ herfstjas, een groen t-shirt met mooie bewerkte halslijn, mega warme nep Uggs sloffen, een lang fluffy roze gilet, een gestreepte oranje trui, een groenig ultralicht lente/zomerjasje, een bruinige (Kerst?)jurk met een glansje, twee sjaals én een toffe tractor trui voor mijn neefje en bloementrui plus fluffy giletje voor mijn nichtje. Gemiddeld punt; 8. 



Dit waren mijn reviews weer voor deze keer, wellicht zit er iets voor je tussen wat het lezen/luisteren/kijken/proeven/kopen ook eens waard is, en mocht je in één van deze categorieën een tip voor mij hebben, laat het me dan zeker even weten, ook als je iets geprobeerd hebt door deze (of een andere) beoordelingsblogpost trouwens, vind ik super leuk!    


Liefs Laura 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Welkom op mijn blog!

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog, van harte welkom! Mijn naam is Laura, 35 jaar en ik ben woonachtig in het mooie Brabant. Het meest gelukkig word ik van wandelen in de natuur, tijd doorbrengen met dierbaren, lezen, plantaardig kokkerellen en creatief bezig zijn op allerlei andere vlakken, waaronder schrijven. Al zolang als ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om te schrijven. Als kind schreef heb ik honderden fantasieverhalen, had ik diverse penvriendinnen door heel Nederland en schreef ook vaak lange brieven naar vriendinnetjes of familie, heb ik altijd een ‘dagboek’ gehad (nog steeds) en schrijfopdrachten op school waren mijn ultieme favoriet.  Sinds mijn chronisch ziekzijn (2015) heb ik mijn passie voor het schrijven meer dan ooit weer herontdekt, op allerlei manieren. Ongeveer vier jaar geleden (2017) ben ik begonnen met het openbaar schrijven van mijn hersenspinsels op Instagram. Vooral voor mezelf, als een soort verwerking en uitlaatklepje. Maar

Dag Eikenboom!

Juni 2019 Nou, dat was het dan. Mijn reis bij de Eikenboom in Zeist zit er helemaal op. Een jaar geleden begon dit ‘grote avontuur’ en liep er een heel andere Laura naar binnen dan die er vandaag voor de laatste keer naar buiten liep. Wat een one of a kind jaar was dit! Een pittig jaar waarin ik niet te beschrijven veel heb meegemaakt. Eén van de belangrijkste dingen hiervan is dat ik weer een heel stuk meer vertrouwen in mijn lichaam heb gekregen. Dat was ik namelijk totaal kwijt na al die jaren met steeds meer klachten, pijn, uitval en bijbehorende onderzoeken en behandelingen. Dat vertrouwen reikt ook zeker verder dan alleen mijn lichaam, want ook in de toekomst en in mezelf heb ik een stukje meer vertrouwen gekregen. En dat voelt fijn. Ik heb mijn beperkingen, klachten en grenzen beter leren kennen en accepteren, al blíj́ft dat laatste heel moeilijk en frustrerend. Nee, ik ben er nog lang niet, maar ik ben wel weer onderweg, en dat was een jaar geleden heel anders. De bijzondere ti

Verhuisblog 2; Het ontwerp

Het definitieve ontwerp voor mijn nieuwe huisje is af en het is zo ontzettend gaaf geworden, ik kan mijn geluk niet op, wat een droom! Na een aantal puzzel- en aanpassingsrondes met de architect kreeg ik twee weken terug de uiteindelijke tekeningen te zien en weet ik nu dus ‘precies’ hoe ik over een jaar kom te wonen, want zoals je in de eerste blogpost van deze rubriek kon lezen, kan ik eindelijk terugverhuizen naar Oirschot, naar een mantelzorgwoning op het (nieuwe) erf van mijn ouders. Mocht je deze blogpost gemist hebben en meer willen weten over het hoe en wat, scroll dan vooral even terug op de homepage. Vandaag neem ik jullie al schrijvend mee door de plattegronden, bouwtekeningen plus twee prachtige 3D-sfeerimpressies, en vertel ik alles over mijn keuzes en gedachten daarbij. Lees je mee? Mijn huisje is onderdeel van een groot bijgebouw met daarin nog drie andere functies, namelijk een carport voor de auto’s van mijn ouders, een tweede wat kleinere mantelzorgwoning voor mijn om