Doorgaan naar hoofdcontent

Genietjes van de maand *•.DECEMBER.•*


Daar is ie dan, de allerlaatste dag van december, de allerlaatste dag van 2021 èn mijn allerlaatste blogpost van dit jaar. En hoe mooi is het dan dat deze hekkensluiterpost er eentje is uit mijn persoonlijke favoriete rubriek èn overloopt van waarde- en liefdevolle momenten. Ik hoop dat jij ook een dazzling december vol lichtpuntjes gehad hebt en dat wanneer je terugkijkt op 2021 er bovenal allerlei genietjes en gelukjes oppoppen, want ik weet zeker dat ze er waren, ondanks alles. Geniet daar dus vooral even van na vandaag, dat doe ik ook. Natuurlijk een beetje extra van die in december via deze kersverse blogpost waarin ik twaalf van mijn persoonlijke hoogtepuntjes inclusief foto’s met jullie deel.

  • Gezellig kersthuisje. Letterlijk èlke dag in december - èlke ochtend, middag en vooral avond - heb ik zo intens genoten van de sfeervolle warme en gezellige kerstsfeer in mijn huisje, van de vele lampjes overal, extra kaarsjes, versiering, mijn adventskalender en vooral ook van mijn giga grote kerstboom. Love it 2.0! 


  • Na-regen-komt-zonneschijn-mood. Ookal was het weer deze december niet heel vaak zonnig, mijn hoofd en lijf waren dit in vergelijking met november des te meer. Wat een verademing zeg, zowel letterlijk als figuurlijk. De laatste week van november en de eerste paar dagen van december had ik namelijk een nogal fikse verkoudheid te pakken wat een behoorlijke extra aanslag gaf op mijn lijf, mijn energie en daardoor ook op mijn stemming. Vooral achteraf gezien zat ik die ruime anderhalve week best wel behoorlijk in de put, echt puur overleven was het. Maar daarna, toen de verkoudheid grotendeels weg was, leek het wel of tegelijkertijd met al het snot dat mijn lijf eruitgegooid had, ook andere klachten en narigheid meegenomen waren. Het voelde een beetje alsof ik een soort resetje gehad had, de eerste weken had ik namelijk wat meer energie, minder vaak last van mijn lichaam en een lichter hoofd dan de maanden ervoor. En al waren dit zeker geen hele grote verschillen of grote stappen vooruit, dat ook elk klein stapje telt en helemaal niet groot hoeft te zijn om wel een groot persoonlijk effect te geven, heb ik weer overduidelijk mogen ervaren. Zooo fijn, zooo genieten! Deze laatste decemberweek gaat het helaas weer wat moeizamer allemaal, maar hopelijk komt dat door (de dubbelheid van) de feestdagen - meer hierover lees je twee posts terug in mijn zesde vragen(v)uurtje - en kan ik in januari op dezelfde zonnige voet verder gaan. 


  • Dank u Sinterklaasje. Wat had ik toch een ontzettend leuke en gezellige middag met mijn ouderlijk gezin op vijf december, cadeautjes krijgen (en uitpakken) van de Sint krijgt toch een heel andere dimensie als er een bijna tweejarige bij is, geweldig! Ook had ik van te voren mijn creativiteit uitgeleefd op een gedicht voor iedereen en had ik een zelfbedacht persoonlijk spel gemaakt wat we even speelden. Fabulous familytime; dank u Sinterklaasje! 


  • Winterwandelingen. Na de voor mijn gevoel eeuwigdurende opgesloten verkoudheidtijd waren de zeven winterse wandelingen daarna extra grote geluksbrengers, zowel de walkietalkies met mijn moeder, tante en twee vriendinnen als die in mijn eentje. Wat brengt tijd doorbrengen in de natuur, in het bos, in het groen, echt buitenbuiten zijn toch elke keer weer een heleboel geweldigs. Ik kan niet wachten op de volgende winterwandeling(en)! Nouja, met 15 graden eerder zonder-jas-wandelingen denk ik zo…


  • Cadeau van pap en mam. Op negen december waren mijn ouders alweer 38 jaar getrouwd en in plaats van hen een groot cadeau te geven, kréég ik dit onverwachts ineens van hen. Een handgemaakte vilten Jozef, Maria en Jezus voor in mijn kerstboom (die perfect passen bij mijn andere vilten hangers) en  een mooi geldbedrag om zelf iets speciaals mee te kopen. Iets wat ik dan ook meteen maar gedaan heb door mezelf eindelijk een grote fles van mijn lievelingsparfum te gunnen, deze was namelijk al jaren (ja, echt waar) bijna op en kon ik gewoon niet helemaal ‘op op’ maken. Dat ik dit hemelse geurtje nu wel weer kan opspuiten voelt dan ook elke keer als een feestje. :)


  • Massage. Van één van mijn allerbeste vriendinnen had ik voor mijn verjaardag een hot stone massage gekregen, iets wat ik altijd al heel graag eens heb willen proberen en dat wist zij maar al te goed. Nou, het was echt het beste cadeau ever, echt heer-lijk! Ontspannen is voor mij niet gemakkelijk met onder andere een gegeneraliseerde angststoornis, maar dit leek wel een soort wondermiddel, de reactie van mijn lijf was echt zo ontzettend goed. De combinatie van de heerlijke vorm van warmte, de zachte vloeiende bewegingen, drukpunten èn een hele lieve fijne masseuse waren echt een schot in de roos. Ik weet dus wel wat er de rest van mijn leven standaard op mijn verlanglijstje staat, dat snap je. 

  • Fotoboekfun. Deze maand heb ik maar liefst twee fotoboeken gemaakt, eentje voor mijn lieve oma zodat haar hele familie met Kerst toch nog op één plek samen was en ze hiervan kon genieten (lees meer hierover in mijn vorige piekerblogpost) en ook eentje voor mezelf. Dit laatste doe ik nu zo’n vijf jaar, elke december/januari maak ik namelijk een fotoboek van mijn afgelopen jaar. In een speciaal mapje op mijn telefoon spaar ik het hele jaar foto’s die ik erin wil hebben, zowel foodfoto’s als ‘gewone’, zodat het uiteindelijke maken een behapbare taak is. Andere jaren plakte ik zelf de foto’s in een album, maar dit jaar had ik eindelijk een app gevonden (Once Upon) waar dit op je telefoon wel ècht gemakkelijk en overzichtelijk kan, ook met rond de duizend(!) foto’s. En wauw, ik heb er denk ik nog geen vijf uur over gedaan in totaal, geweldig, nu alleen nog de laatste paar foto’s van dit jaar toevoegen en bestellen maar, heel erg benieuwd! 


  • Merry Christmas. Ook dit jaar had ik weer een flink aantal fijne lichtpuntjes rondom de kerstdagen, zoals het schrijven en versturen van persoonlijke kerstkaartjes doorheen het hele land en ook heb ik zelf hartverwarmende kaartjes (en appjes) mogen ontvangen. Op kerstavond belde ik met een beste vriendin en kookte ik lekker twee gangen voor mezelf met wat luxere producten. Op eerste kerstdag was ik ‘s middags een paar uurtjes gezellig samen met mijn ouderlijk gezin en op tweede kerstdag was mijn neefje jarig. Ook had ik dit jaar een herbruikbare adventskalender gekocht van een favoriete illustrator en het elke dag steeds completer maken van dit miniwereldje was nog veel leuker dan ik vooraf dacht. En last but not least wat ik even wil noemen is de vlogmas van Bonnie en van Bram de Wijs, elke decemberdag ontbijten en lunchen met deze twee Youtubers die ik al jarenlang volg was weer ‘heerlie-de-peerlie’.

  • Schatbezoekjes. Omdat een beste vriendin deze maand meer thuis was dan normaal, had ik het grote geluk dat ze maar liefst twee keer op bezoek kon komen. De eerste keer alleen en de tweede keer (gisteren) met haar twee geweldige meisjes. Twee totaal verschillende bezoekjes, maar beide even hard genieten geblazen. Van diepe, open en vertrouwde gesprekken naar schommelen, kleuren en treinen kijken. Ik voel me zo dankbaar en rijk met deze schat(ten) in mijn leven!

  • Groen licht voor dagbesteding. In eerdere blogposts schreef ik over mijn moeizame zoektocht naar een bij mij passende dagbesteding, een creatieve sfeervolle plek met lotgenoten waar ik eens in de twee weken een paar uurtjes heen kan gaan om onder andere mijn wereld wat groter te maken en minder eenzaam te zijn. Meerdere keren leek ik iets gevonden te hebben maar was er altijd wel iets waardoor het toch niet door kon gaan, grotendeels door alle onpersoonlijke ‘kromme’ regeltjes van de gemeente of van de dagbesteding zelf. Maar nu lijk ik toch echt beet te hebben! Als het goed is kan ik in januari of februari beginnen bij Boei-en-de-kunst in Eindhoven, regeltjestechnisch is alles zo goed als helemaal rond, nu nog hopen dat het gevoelsmatig ook zal bevallen, duim je mee?

  • Lars twee jaar! Zoals je al kon lezen vierde mijn neefje Lars op tweede kerstdag alweer zijn tweede verjaardag, ongelofelijk hoe snel de tijd dan gaat en ook ongelofelijk bijzonder om zo’n eerste echt bewuste verjaardag met hem te mogen vieren, een op en top tantedag. De afgelopen twee jaar was dit eigenwijze lieve boefje mijn ultieme gelukjes- en genietjesbezorger (wat bijna elke maand overduidelijk naar voren kwam in deze rubriek), hij is mijn gouden randje, forever and always. Love you Lars!

  • Achtenzestig blogposts. Vorig jaar op 1 januari startte ik hier op dit plekje op het Internet deze persoonlijke blog. Daarvoor (vanaf 2018) schreef ik ook af en toe al korte blogjes op Instagram, maar ik besloot precies een jaar geleden dat ik in deze hervonden passie een stapje verder wilde gaan, dit ‘gewoon’ te gaan proberen, met volle angst vooruit. En 68(!) posts verder heb ik daar totaal geen spijt van, integendeel, het heeft me zo ontzettend veel moois, goeds en fijns gebracht, op allerlei vlakken. Niet alleen een genietje van de maand december dit dus, maar ook een genietje van het jaar!


Nu op naar nog vele genietjes en gelukjes in 2022, voor jou, voor mij, voor iedereen! Wellicht een mooi voornemen om (net als ik) wat vaker bewust bij stil te staan bij alle kleine waardevolle dingen en momenten van je dag, van je week, van je maand, en dit telkens ook even kort op te schrijven in een speciaal boekje. Ik doe dit nu al ruim drieënhalf jaar zonder uitzondering elke dag en it changed my life.


Fijne jaarwisseling en hopelijk tot ziens en lees’ in 2022! 


Liefs Laura 



Blogposts van de maand december   

  • Genietjes van de maand november 
  • GroenteGelukjesGrabbelton #12 - Kleurrijke Kerst; een blogpost boordevol inspiratie voor lekkere plantaardige / vegan / diervriendelijke èn gemakkelijk te bereiden Kerstgerechten. Van puntpaprikacadeautjes, portobelloburgers, bloemkoolsteaks, pompoendonuts, oesterzwamcoquilles tot een auberginekerstboom. Yummy!
  • Vragen(v)uurtje 6.0; Hoe is deze decembermaand voor jou? Wat is het grootste leermoment in je leven? Wat is je favoriete kerstbal? Hoe gaat het met je? Welk boek lees je en welke serie kijk je nu? Wat is je leukste kinderfoto? De antwoorden op deze vragen lees je in mijn zesde vragen(v)uurtje. 
  • Piekervriendelijk; over mijn piekerstoornis en hoe ik mijn dagelijks leven probeer piekervriendelijker te maken.   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Welkom op mijn blog!

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog, van harte welkom! Mijn naam is Laura, 35 jaar en ik ben woonachtig in het mooie Brabant. Het meest gelukkig word ik van wandelen in de natuur, tijd doorbrengen met dierbaren, lezen, plantaardig kokkerellen en creatief bezig zijn op allerlei andere vlakken, waaronder schrijven. Al zolang als ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om te schrijven. Als kind schreef heb ik honderden fantasieverhalen, had ik diverse penvriendinnen door heel Nederland en schreef ook vaak lange brieven naar vriendinnetjes of familie, heb ik altijd een ‘dagboek’ gehad (nog steeds) en schrijfopdrachten op school waren mijn ultieme favoriet.  Sinds mijn chronisch ziekzijn (2015) heb ik mijn passie voor het schrijven meer dan ooit weer herontdekt, op allerlei manieren. Ongeveer vier jaar geleden (2017) ben ik begonnen met het openbaar schrijven van mijn hersenspinsels op Instagram. Vooral voor mezelf, als een soort verwerking en uitlaatklepje. Maar

Dag Eikenboom!

Juni 2019 Nou, dat was het dan. Mijn reis bij de Eikenboom in Zeist zit er helemaal op. Een jaar geleden begon dit ‘grote avontuur’ en liep er een heel andere Laura naar binnen dan die er vandaag voor de laatste keer naar buiten liep. Wat een one of a kind jaar was dit! Een pittig jaar waarin ik niet te beschrijven veel heb meegemaakt. Eén van de belangrijkste dingen hiervan is dat ik weer een heel stuk meer vertrouwen in mijn lichaam heb gekregen. Dat was ik namelijk totaal kwijt na al die jaren met steeds meer klachten, pijn, uitval en bijbehorende onderzoeken en behandelingen. Dat vertrouwen reikt ook zeker verder dan alleen mijn lichaam, want ook in de toekomst en in mezelf heb ik een stukje meer vertrouwen gekregen. En dat voelt fijn. Ik heb mijn beperkingen, klachten en grenzen beter leren kennen en accepteren, al blíj́ft dat laatste heel moeilijk en frustrerend. Nee, ik ben er nog lang niet, maar ik ben wel weer onderweg, en dat was een jaar geleden heel anders. De bijzondere ti

Verhuisblog 2; Het ontwerp

Het definitieve ontwerp voor mijn nieuwe huisje is af en het is zo ontzettend gaaf geworden, ik kan mijn geluk niet op, wat een droom! Na een aantal puzzel- en aanpassingsrondes met de architect kreeg ik twee weken terug de uiteindelijke tekeningen te zien en weet ik nu dus ‘precies’ hoe ik over een jaar kom te wonen, want zoals je in de eerste blogpost van deze rubriek kon lezen, kan ik eindelijk terugverhuizen naar Oirschot, naar een mantelzorgwoning op het (nieuwe) erf van mijn ouders. Mocht je deze blogpost gemist hebben en meer willen weten over het hoe en wat, scroll dan vooral even terug op de homepage. Vandaag neem ik jullie al schrijvend mee door de plattegronden, bouwtekeningen plus twee prachtige 3D-sfeerimpressies, en vertel ik alles over mijn keuzes en gedachten daarbij. Lees je mee? Mijn huisje is onderdeel van een groot bijgebouw met daarin nog drie andere functies, namelijk een carport voor de auto’s van mijn ouders, een tweede wat kleinere mantelzorgwoning voor mijn om