Doorgaan naar hoofdcontent

Genietjes van de maand *JUNI*


Wow, deze maand ging voor mijn gevoel wel héél erg snel voorbij, het is gewoon alweer juli, hoe dan? Een ‘oude en vertrouwde’ golvende maand was juni voor mij, met diverse ups and downs, zowel lichamelijk, psychisch als mentaal. Gelukkig niet zo langdurig down als in mei, maar alsnog heb ik door onder andere het hittegolfje en mijn eerste vaccinatie aardig wat slechte dagen te verduren gehad. Maar deze genietjesrubriek draait uiteraard juist om de ups, om al het fijne, mooie, leuke, waardevolle en gelukkigmakende van de afgelopen maand, om de genietjes. En ook deze junimaand is het me met gemak weer gelukt om tien van deze toppers te vinden en beschrijven.

Waaròm en hoe het (dagelijks) trouw stilstaan, benoemen en opschrijven van deze genietjes en geluksmomentjes zo belangrijk en helpend voor me is, kon je eerder al uitgebreid lezen in de eerste blogpost (mei) van deze rubriek. Maar kortgezegd brengt deze succesroutine me al jarenlang zo ontzettend veel goeds en moois dat ik dit maar al te graag wil delen, verspreiden, meegeven en aanbevelen aan anderen. Ik gun het iedereen zo, deze ontwikkeling in je mindset en ‘simpele’ verrijking van je dagelijkse leven. Dus ik dacht, hoe leuke winwin is het dan om er iets op mijn blog mee te doen? Zo kan ik èn mijn schrijfei kwijt, èn zelf nog eens (of vaker) nagenieten van elke maand èn dus hopelijk lezers de (onderschatte) kracht van het kleine laten zien, plus wellicht zelfs aansteken. Hoe dan ook, het schrijven van deze maandelijkse rubriek is voor mij sowieso al een genietje an sich, en alleen die reden is voor mij ook al meer dan genoeg. 

 


Mijn tien genietjes van de maand juni lees je hieronder, in willekeurige volgorde;

  • Mijn ‘eerste’ terrasje. Het kon weer! Na onze eerste woensdagse juniwandeling ben ik met mijn moeder daarna ook nog heel eventjes neergestreken op een boscaféterrasje, heerlijk. Puur en alleen al omdat dit weer mocht en kon was dit een geweldig genietje, maar ook omdat de SPA Rood die ik na zo’n lange tijd weer eens dronk extra lekker en intens smaakte :). 
  • Lars is zijn sas. Waar ik mijn neefje Lars vorige maand nauwelijks (in real life) gezien had, was dat deze maand des te vaker, èn leuker. Wat is 1,5 jaar toch een geweldige leeftijd, heb echt zo genoten van zijn spel, streken, ontdekkingstochten, lach en blik op de wereld. Daar alleen al naar kijken maakte meerdere keren mijn dag. 



  • Vintage pareltje. Ik heb me toch een ge-wel-dig-e kringloopvondst gedaan deze maand, zó blij mee! Ik was namelijk op slag, en nog steeds, helemaal verliefd op een prachtig vintage bordje. De kleuren, sfeer en stijl passen perfect in mijn huisje en ook de afbeelding zelf is helemaal Laura. Hij pronkt nu op een perfecte plek in mijn open (no-grow-aria-voor-planten) vakkenkast en elke keer als ik er naar kijk voel ik weer gelukskriebels. 




  • Papa 60 jaar. Op 16 juni werd mijn papa alweer 60 jaar, hiephiephoera! Ik ben heel dankbaar en blij dat ik een gezonde lieve 60-jarige papa mag hebben die altijd voor me klaarstaat. Ondanks dat er geen groot feest was, weerhield mij dat er niet van om een persoonlijk rijmend ABC-tje te maken, eigenlijk meer voor de ‘grap’, maar de liefdevolle emotionele reactie liet me beseffen dat het meer betekende en inhoudelijker was dan ik dacht. Zo onverwacht maar ontzettend waardevol was dit moment daardoor, net als eens een keertje samen op de foto staan. 



  • Beluurtjes met vriendinnen. Deze maand heb ik heel wat meer uren dan anders aan de telefoon gehangen met vriendinnen, iets wat me altijd helemaal laat opbloeien en een energieboost geeft. Deze maand zelfs extra veel omdat er twee (autorit)belletjes van meer dan een uur tussenzaten met mijn twee allerbeste vriendinnen. Dit komt zo lang en uitgebreid met beide niet vaak voor door drukke agenda’s en kleine kinderen, dus dit was zo fijn en mega genieten. Maar ook de andere lange belletjes met bijvoorbeeld een Eikenboomkliniekmaatje en een ex-collega brachten me enorm veel geluk. Al deze (en mijn andere) vriendinnen laten me namelijk zo waardevol, ‘genoeg’ en geliefd voelen, hoe dan ook, wat ik ook doe, denk of voel. 


  • Zomerfruit-balkon-ontbijtjes. Mijn ontbijtjes waren deze maand elke dag een heerlijk genietfeestje. Ten eerste omdat ik dit, op die hele hete dagen na, bijna elke dag relaxed buiten heb kunnen doen, en ten tweede omdat het veeele verse smaakvolle zomerfruit er weer volop is, jeuj! Meloenen, nectarines, bessen, vijgen, bramen, passievruchten, frambozen, aardbeien (van de beste boer in omstreken), perziken, ananassen en ga zo maar door, de keuze is reuze, de combinaties oneindig en de smaak op en top. Groot feest dus voor een fruitmonster als ik, elke week gingen (en gaan) er dan ook vele kilo’s doorheen. Het ultiem winnende genietje hierbij was mijn allereerste ontbijt met verse kersen van de boer uit de buurt, even geen combi’s met al het andere fruit, gewoon puur en alleen deze overheerlijke grote knapperige glimmende zoete kersen in mijn overnight-oats-yoghurt-granola-bowl. Kom dus maar op met juli; de èchte kersenmaand. 



  • Borreldata met vriendengroep. Eindelijk, ein-de-lijk kon ik weer een datumprikker eruit gooien voor een DBK-borrel, voor een gezellige middag met mijn vriendengroep. Echt iets om naar uit te kijken want oh oh oh wat heb ik dat gemist. Dat er nu zowel in juli als augustus zo’n middag gepland staat, maakte me in juni telkens al zo blij dat dit echt thuishoorde in deze top tien. Voorpret rulez! 



  • Trots op broertje. Kleine broertjes worden groot, iets wat nog altijd enorm wennen blijft als ruim zeven jaar oudere zus, maar vooral iets wat me telkens weer mega trots maakt. Mijn broertje Maurice werkt sinds juni namelijk 100% voor zichzelf, voor zijn bedrijf WoodWorkz interieurbouw. Al heel wat jaar is hij bezig dit op te zetten, uit te breiden, te professionaliseren en te laten groeien. Met succes dus, wauw! Ik vind het zo bewonderenswaardig dat je op je 26e dit al zo voor elkaar hebt èn durft. Hij maakt de mooiste houten meubels en complete interieurs perfect op maat en naar wens, zowel voor binnen en buiten, met de allerhoogste kwaliteit en zorg. ‘Meesters in maatwerk’. Ook in mijn huisje staan al bijna vijf jaar meubels van van zijn hand te shinen, zie de onderste foto. Dus, ben jij of iemand in je omgeving nog op zoek, kijk zeker eens op www.woodworkz-interieurbouw.nl. 




  • Theeleuttrio spontaan weer samen. Zomaar ineens kwam het zo uit, een ochtendje theeleuten met twee vriendinnen die ik al héél lang ken, eentje zelfs al vanaf groep 1 van de basisschool. Elkaar zien is de laatste jaren een hele uitdaging, laat staan met zijn drieën tegelijk, maar we did it deze maand. En het was zó fijn, kort maar krachtig, maar des te nagenietmachtig. Helaas zijn beide lieverds geen fotofans, dus een aandenken heb ik alleen in mijn eigen hoofd en hart. En zo heb ik maar weer eens ervaren dat ook ongepland de leukste dingen en genietjes kunnen ontstaan, ook voor mij, en dat daar op zijn tijd ruimte aan (durven) geven alle moeite meer dan waard kan zijn. 
  • Eerste vaccinatie. Hij zit erin, yesss! Los van alle spanning, prikkels en narigheid voor mij eromheen ben ik bovenal super blij dat mijn eerste vaccinatie 25 juni gezet is, toch een soort mijlpaal, ook al hoef je er zelf niets voor te doen. Nouja, niets voor te doen oké, maar niets voor te laten is in mijn geval alles behalve waar. Naast dat zo’n priklocatie alles behalve prikkelarm is en dus veel van me vroeg, ook de dagen vooraf, had ik vooral erg veel last van flinke bijwerkingen naderhand. Erg lang ook, want nog steeds zit ik nu in de vermoeiende en ondertussen super frustrerende nasleep. Hopelijk ben ik snel weer wat meer de oude want ik mis met name mijn natuurwandelingen enorm. Een kleintje is de laatste dag van juni een soort van gelukt en het als van ouds genieten van al het groen om me heen gelukkig sowieso.  


Wat waren jouw genietmomentjes afgelopen maand, week of dag? Sta er vooral af en toe eens bewust bij stil of schrijf ze wellicht zelfs even op, dat verdienen ze en het geeft je weer even een fijn geluksboostje. Mij wel in ieder geval, elke dag door mijn journal en elke maand door deze rubriek. Wie schrijft die blijft.


Geniet van een jubelende julimaand allemaal!


Liefs Laura



Blogposts van de maand juni

  • Genietjes van de maand mei
  • Nul nieuwe kleren, honderd nieuwe inzichten; over mijn ‘challenge’ om geen nieuwe kleding meer te kopen en wat na een half jaar mijn bevindingen hierin zijn.
  • Nee is mijn nieuwe ja (en andersom); over hoe ik door nee te zeggen tegelijkertijd ook ja zeg en hoe dit hand in hand kan gaan.
  • Zin(vermin)derende zomer; over mijn zomerbeleving en waarom dit alles behalve mijn lievelingsseizoen is. 
  • GroenteGelukjesGrabbelton #7; overheerlijke inspiratie voor het maken van slawraps en slataco’s. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Welkom op mijn blog!

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog, van harte welkom! Mijn naam is Laura, 35 jaar en ik ben woonachtig in het mooie Brabant. Het meest gelukkig word ik van wandelen in de natuur, tijd doorbrengen met dierbaren, lezen, plantaardig kokkerellen en creatief bezig zijn op allerlei andere vlakken, waaronder schrijven. Al zolang als ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om te schrijven. Als kind schreef heb ik honderden fantasieverhalen, had ik diverse penvriendinnen door heel Nederland en schreef ook vaak lange brieven naar vriendinnetjes of familie, heb ik altijd een ‘dagboek’ gehad (nog steeds) en schrijfopdrachten op school waren mijn ultieme favoriet.  Sinds mijn chronisch ziekzijn (2015) heb ik mijn passie voor het schrijven meer dan ooit weer herontdekt, op allerlei manieren. Ongeveer vier jaar geleden (2017) ben ik begonnen met het openbaar schrijven van mijn hersenspinsels op Instagram. Vooral voor mezelf, als een soort verwerking en uitlaatklepje. Maar

Dag Eikenboom!

Juni 2019 Nou, dat was het dan. Mijn reis bij de Eikenboom in Zeist zit er helemaal op. Een jaar geleden begon dit ‘grote avontuur’ en liep er een heel andere Laura naar binnen dan die er vandaag voor de laatste keer naar buiten liep. Wat een one of a kind jaar was dit! Een pittig jaar waarin ik niet te beschrijven veel heb meegemaakt. Eén van de belangrijkste dingen hiervan is dat ik weer een heel stuk meer vertrouwen in mijn lichaam heb gekregen. Dat was ik namelijk totaal kwijt na al die jaren met steeds meer klachten, pijn, uitval en bijbehorende onderzoeken en behandelingen. Dat vertrouwen reikt ook zeker verder dan alleen mijn lichaam, want ook in de toekomst en in mezelf heb ik een stukje meer vertrouwen gekregen. En dat voelt fijn. Ik heb mijn beperkingen, klachten en grenzen beter leren kennen en accepteren, al blíj́ft dat laatste heel moeilijk en frustrerend. Nee, ik ben er nog lang niet, maar ik ben wel weer onderweg, en dat was een jaar geleden heel anders. De bijzondere ti

Verhuisblog 2; Het ontwerp

Het definitieve ontwerp voor mijn nieuwe huisje is af en het is zo ontzettend gaaf geworden, ik kan mijn geluk niet op, wat een droom! Na een aantal puzzel- en aanpassingsrondes met de architect kreeg ik twee weken terug de uiteindelijke tekeningen te zien en weet ik nu dus ‘precies’ hoe ik over een jaar kom te wonen, want zoals je in de eerste blogpost van deze rubriek kon lezen, kan ik eindelijk terugverhuizen naar Oirschot, naar een mantelzorgwoning op het (nieuwe) erf van mijn ouders. Mocht je deze blogpost gemist hebben en meer willen weten over het hoe en wat, scroll dan vooral even terug op de homepage. Vandaag neem ik jullie al schrijvend mee door de plattegronden, bouwtekeningen plus twee prachtige 3D-sfeerimpressies, en vertel ik alles over mijn keuzes en gedachten daarbij. Lees je mee? Mijn huisje is onderdeel van een groot bijgebouw met daarin nog drie andere functies, namelijk een carport voor de auto’s van mijn ouders, een tweede wat kleinere mantelzorgwoning voor mijn om