Zoals je hier eerder al kon lezen, barst ik van de ideeën voor mijn blog en zie ik tot in de details het perfecte plaatje van dit alles al voor me. Onder andere hierdoor maak ik het veel te onhaalbaar voor mezelf, want dit allemaal realiseren valt natuurlijk ver buiten al mijn grenzen. Plus dat mijn voornaamste persoonlijke doel van deze blog juist is, dat het me plezier en een leuke ontspannende bezigheid brengt en vooral geen druk, gemoet en stress. Nu ik dus merk dat de struggle met ‘oké zijn met minder’ meestal redelijk goed gaat, voel ik dat ik voldoende vertrouwen heb gekregen om, eerder dan verwacht, een klein stapje extra te zetten. Na lang nadenken, voelen, sudderen en pruttelen hoe ik één van mijn ideeën zo haalbaar, passend, leuk èn Laura mogelijk zou kunnen maken, kwam ik via vele trechters en zeven uiteindelijk uit bij het volgende idee...
Mijn GroenteGelukjesGrabbelton!
In deze rubriek die af en toe zal verschijnen wil ik met heel veel liefde mijn passie en enthousiasme voor plantaardig(er) koken met jullie gaan delen. Niet door middel van uitgebreid uitgeschreven recepten, want zelf heb ik echt een grote hekel aan het stramien van een recept, weg vrijheid blijheid en creativiteit, maar wel door het geven van inspirerende nieuwe buiten-de-lijntjes-met-groenten-ideeën. Er kan namelijk zoveel meer dan groente op z’n Hollands tot prut koken en het kan nog zoveel leuker dan courgetti of bloemkoolrijst, want dat kennen we nu allemaal wel.
Als je me ook volgt op Instagram (@l.i.e.f.s.l.a.u.r.a) zie je mijn groentecreaties regelmatig al voorbij komen in mijn stories. Deze foto’s bewaar ik trouwens ook in de zogenaamde highlightsmapjes (ondertussen al drie vol), in eerste plaats voor mezelf als digitaal fotoboekje, maar dus ook zeker ter inspiratie voor anderen. Blader er dus vooral eens doorheen als je benieuwd bent of alvast wat sneakpeaks wilt. Voor sommige mensen zijn alleen foto’s wellicht al genoeg om geïnspireerd te raken om iets nieuws te proberen in de keuken, maar ik weet ook dat er nog veel meer mensen zijn die wat meer handvaten nodig hebben.
In mijn rubriek de (geweldige grandioze gezonde genietmomentjesgevende) GroenteGelukjesGrabbelton hoop ik deze handvaten te geven en zet ik elk bericht één idee in de spotlight. Ik leg uit hoe je dit zelf maakt, geef tips en tops over desbetreffende groente, geef een aantal variaties en eventueel makkelijke en moeilijkere opties, laat foto’s zien, en vast nog meer. Ik hoop op deze manier dat jij, met je eigen draai, sommige ideeën ook eens wil proberen. Juist die eigen draai, die eigen touch, die vrijheid, is voor mij persoonlijk de sleutel tot het plezier in koken, en daarom hoop ik op deze manier ook anderen te laten ervaren dat dit veel leuker is dan het op de millimeter nauwkeurig volgen van recepten.
Ik ben zelf al heel wat jaren vegetariër en ondertussen eet ik ook alweer ongeveer twee jaar bijna helemaal plantaardig, zeg voor negentig procent. Want dat wil ik zijn, aardig(er) voor onze planeet, voor àlle dieren, voor het klimaat en daarmee tegelijkertijd ook voor mezelf, want het geeft me een zoveel blijer, fijner en beter gevoel. Ook hiervoor hoop ik met met deze nieuwe rubriek anderen te enthousiasmeren, of in ieder geval een zaadje te planten, en de drempel naar vaker plantaardig koken kleiner te maken.
Van pastinaakrijst, auberginebroodjes, pompoendonuts, spruitjeschips, bloemkoolsteaks tot aan knolselderijtoastjes, aspergenoodles en nog véél meer, in de groentegrabbelton neem ik je mee in mijn wonderlijke wereld van groente, waar iedereen van harte welkom is.
Ik heb er in ieder geval veel zin in, af en toe een kijkje geven in mijn keuken en een greep doen uit mijn grote GroenteGelukjesGrabbelton. En ookal is het niet mijn complete perfecte idee, op deze manier sta ik er alsnog achter, past het bij mij, denk ik dat het goed haalbaar zal zijn en ik ervan kan genieten. We gaan het zien de komende tijd, en proeven natuurlijk!
De eerste groentegrabbel met mijn denk ik toch wel mijn lievelingsgroente komt zeer binnenkort, hopelijk tot dan.
Groe(n)t(e)jes en veel liefs,
Laura
*Ik ben mij er heel goed van bewust dat mijn relatie met eten niet ‘normaal’ of honderd ‘gezond’ is, dit veel beter kan/‘moet’ en dit daardoor wellicht vragen of zorgen oproept bij anderen, zeker als je niet mijn hele verhaal weet. Dat is heel lief, maar niet nodig. Die zorgelijke periodes zijn er voorheen zeer zeker wel geweest, maar op dit moment is deze manier van eten, inclusief deze hoeveelheid hihi, passend voor mij en in een zo goed mogelijke balans. Koken en eten geven me zo juist weer mega veel plezier, passie en energie zoals je al las, en daar wil ik mijn focus leggen. Werk aan de winkel is er dus zeker, net zoals dat op vele andere gebieden zo is, maar dat komt als de tijd rijp is, dat vertrouwen heb ik ondertussen wel. Ik ga over dit onderwerp zeker nog een uitgebreid blogbericht schrijven, maar voor nu wilde deze sidenote toch alvast even plaatsen.
Reacties
Een reactie posten